Uitkeringsinfo.nl

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Of over uitkeringen en/of toeslagen in het algemeen? Uitkeringsinfo.nl verbindt u direct door met het UWV (90 cpm):

Bel nu!

Aanvraagformulier WW uitkering

Ben jij zoals zoveel anderen recentelijk werkloos geraakt? Dan is de kans groot dat je een WW-uitkering wilt aanvragen. Dit kun je doen middels het aanvraagformulier WW-uitkering, dat je op de juiste wijze moet invullen om succesvol een aanvraag in te dienen. Hierbij moet je bovendien aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen.

Bij Uitkeringsinfo.nl vertellen we je alles over het invullen van het aanvraagformulier WW-uitkering en de zaken die je hierbij nodig hebt. Het eerste wat je moet regelen is een DigiD-registratie, die je kunt aanvragen op de website van DigiD. Wanneer je eenmaal over geldige logingegevens beschikt, kun je jezelf inschrijven op de website van het UWV. Stap één is hiermee voltooid!

Aanvraagformulier WW uitkering invullen

De volgende stap is het daadwerkelijk invullen van het aanvraagformulier WW-uitkering. Voordat je dit doet, zijn er wel enkele zaken die je moet weten. Het invullen van het formulier is bepaald geen formaliteit, want om een uitkering te krijgen dien je aan strenge voorwaarden te voldoen. Maak je hier dus niet makkelijk vanaf en besteed er de nodige aandacht aan.

Al menig WW-aanvraag is in het verleden afgekeurd op een klein detail, dus elke ingevulde regel moet kloppen én overeenkomen met de voorwaarden zoals die gesteld worden in de wetgeving. Wanneer je verzoek wordt afgewezen, begint het gehele proces daarna weer opnieuw. Niet alleen zonde van je tijd, maar ook van je misgelopen maandbedrag.

Inloggen op Mijn UWV

Het invullen van het aanvraagformulier WW-uitkering doe je in het beveiligde gedeelte van de website, ook wel bekend als Mijn UWV. Log in met je DigiD-gegevens en doe je best het formulier zo goed mogelijk in te vullen. Zie je moeilijke woorden of onduidelijke termen? Klik dan op de toelichting zodat je begrijpt waar het precies over gaat.

Wanneer je jouw uitkeringsverzoek eenmaal formeel hebt ingediend op de website, krijg je binnen 7 dagen een bevestiging per email. Helaas is dit niet hetzelfde als een toekenning van je uitkeringsaanvraag. De definitieve beslissing hierover duurt vaak tot wel 4 weken, waardoor je even geduld moet hebben voordat je zekerheid hebt.

De hoogte van mijn WW-uitkering berekenen

Net zo belangrijk als het succes van je aanvraag, is de hoogte van het uiteindelijke uitkeringsbedrag. De hoogte van een WW-uitkering wordt bepaald op grond van een diversiteit aan factoren, die we in dit artikel niet allemaal kunnen noemen. Wel kun je over het algemeen uitgaan van een totaalbedrag dat maximaal driekwart bedraagt van je laatst ontvangen salaris.

Meer dan dat zal het over het algemeen niet worden; minder, afhankelijk van de situatie, in sommige gevallen wel. Omdat jij natuurlijk zo snel mogelijk wilt weten waar je aan toe bent, is het verstandig direct voor of na het invullen van het aanvraagformulier zelf de hoogte van je uitkering te berekenen. Dit kan heel eenvoudig op de website van het UWV.

Vul het aanvraagformulier correct in

Hoewel het snel opsturen van het aanvraagformulier WW-uitkering absoluut is aan te bevelen, is het niet raadzaam dit proces af te raffelen. In de meeste gevallen heb je recht op 3 tot 38 maanden uitkering. Het zou uiteraard zonde zijn wanneer je vele maanden misloopt, omdat je vergeten bent informatie over je arbeidsverleden bij meerdere werkgevers in te vullen.

Kom je er ondanks bovenstaande tips over het invullen van het aanvraagformulier WW-uitkering toch niet helemaal uit? Dan adviseren we je rechtstreeks de specialisten van het UWV te benaderen. Zij hebben toegang tot al je gegevens en kunnen je direct helpen. Bel direct via onze doorverbindservice: 0900-0544 (90 cpm).

Kabinet presenteert visie op gevangenisstraf: “Gedetineerden aan de bak”
Gevangenen moeten vanaf dag één in de gevangenis werken aan hun veilige terugkeer in de samenleving. Het kabinet wil terugval in de criminaliteit verminderen door gedetineerden al binnen de gevangenismuren te leren hun verantwoordelijkheid te nemen. Dat is de kern van de visie op gevangenisstraffen ‘Recht doen, kansen bieden’, die minister Dekker (Rechtsbescherming) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het kabinet wil met de maatregelen uit deze visie straffen geloofwaardiger uitvoeren, het gedrag van een gevangene meer centraal stellen en daarmee de kans op recidive verkleinen.

Kabinet: Nederland dé digitale koploper van Europa
Nederland als dé digitale koploper van Europa. Om die doelstelling waar te maken, moeten bedrijven, consumenten en overheden sneller en innovatiever inspelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren. Het kabinet heeft daarom samen met hen de Nederlandse Digitaliseringsstrategie met 24 bijbehorende ambities vastgesteld. Hiermee wil het kabinet bijvoorbeeld het verdienvermogen van Nederland verder versterken, zorgen voor betere digitale vaardigheden en cyberveiligheid in de maatschappij.

Terugleversubsidie gaat salderingsregeling vervangen
Minister Wiebes werkt aan een nieuwe subsidieregeling voor huishoudens en bedrijven die zelf duurzame elektriciteit opwekken. De nieuwe regeling richt zich behalve op de stimulering van zonne-energie, ook op andere hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie. Het uitgangspunt bij de nieuwe regeling is een gemiddelde terugverdientijd van circa zeven jaar. Dat schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Kabinet: wijziging Postwet om bezorging betaalbaar en betrouwbaar te houden
Het kabinet gaat de wetgeving zo aanpassen dat postbezorging betaalbaar en betrouwbaar blijft. Dit staat op het spel door de sterk krimpende markt. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maakte vandaag de keuzes van het kabinet voor de postmarkt bekend. Daarmee ontstaat ruimte voor bedrijven om samenwerking of consolidatie te verkennen en kan post op langere termijn ook mee met pakketten of andere bezorgdiensten.