Uitkeringsinfo.nl

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Of over uitkeringen en/of toeslagen in het algemeen? Uitkeringsinfo.nl verbindt u direct door met het UWV (90 cpm):

Bel nu!

Aanvragen WW uitkering UWV

Wanneer u werkeloos bent geworden heeft u veel aan uw hoofd. Hoe vindt ik een nieuwe baan, hoe moet ik het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV doen en waar vindt ik informatie over mijn plichten? Een lastige situatie, waar u graag wat hulp bij wilt! Dat begrijpen wij en daarom heeft uitkeringsinfo.nl voor u belangrijke tips op een rijtje gezet. Zo kunt u met een goed gevoel uw periode tussen twee banen overbruggen en durft u uw blik weer op de toekomst te werpen.

Wie zijn wij en wat kunnen wij voor u betekenen

Wij zijn uitkeringsinfo.nl, de website die u helpt uw zaken weer op een rijtje te krijgen en u handige tips geeft die helpen bij het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV of bij het aanvragen van andere uitkeringen. Een uitkering aanvragen is voor veel mensen ingewikkeld en zeker niet een klus waar u veel tijd en energie aan kwijt wilt zijn. Daarom heeft uitkeringsinfo.nl de belangrijkste informatie op een rijtje gezet, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn en waar u op moet letten wanneer u bezig gaat met het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV. Mist u nog informatie? Neem dan contact op met het UWV, zodat u volledig voorbereid uw WW uitkering kunt aanvragen bij het UWV.

Wie mag het aanvragen van de WW uitkering van het UWV doen?

Wanneer u werkeloos bent geworden of binnenkort werkeloos wordt wilt u natuurlijk ook graag uw periode tussen twee banen in inkomen ontvangen. Hiervoor is de WW uitkering. Deze uitkering kunt u ontvangen wanneer u verzekerd bent voor werkeloosheid, minimaal 5 uren per week verliest, u direct beschikbaar bent voor nieuw betaald werk, u in de laatste 36 weken minimaal 26 weken gewerkt heeft en u niet schuldig bent aan de werkeloosheid. Voldoet u aan al deze eisen dan kunt u overgaan tot het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV. Het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV gebeurt via DigiD en moet binnen één week na uw laatste werkdag ingevuld zijn.

Vergeet ik niks bij het aanvragen van mijn WW uitkering bij het UWV?

Tijdens het proces van het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV moet met veel aspecten rekening gehouden worden. Dat is natuurlijk lastig, want u heeft na een ontslag vaak al veel aan uw hoofd. Daarom heeft het UWV handige hulpmiddelen, zoals de WW checklist en de Wegwijzer WW app, bedacht die u helpen herinneren bepaalde acties te voltooien. Zo vergeet u nooit iets bij het aanvragen van uw WW uitkering bij het UWV.

De plichten bij een WW uitkering

Na het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV moet u voldoen aan enkele verplichtingen, die ervoor moeten zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Zo moet u, zoals vanzelfsprekend, juiste informatie over uzelf en uw situatie verschaffen aan het UWV, maar moet u ook vakantiedagen doorgeven, doorgeven dat u vrijwilligerswerk gaat doen, doorgeven wanneer u ziek bent en actief solliciteren. Zo houdt het UWV grip op de WW uitkering. Het UWV controleert hier actief op. Houdt u zich niet aan de afspraken dan riskeert u een vermindering van uw uitkering of een boete.

Vraag wanneer u iets niet begrijpt

Het belangrijkste bij het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV is dat u vragen stelt wanneer er termen, vragen of aspecten van de uitkering zijn die u niet begrijpt. Zo voorkomt u dat u onnodige fouten maakt en zo geld misloopt. U kunt het UWV bereiken via het telefoonnummer 0900-0544 (90 cpm).

Nederland draagt extra bij aan bewijzenbank Syrië
Nederland trekt € 1,5 miljoen uit voor de VN-databank voor bewijsmateriaal van ernstige misdaden die in de afgelopen jaren in Syrië zijn gepleegd. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken kondigde dat donderdag aan vanuit New York, waar hij deelneemt aan de Algemene Vergadering van de VN.

Makersevenementen in het onderwijs
Drie organisaties krijgen subsidie voor het organiseren van een makersevenement waar docenten, leerlingen en studenten in alle onderwijssectoren aan de slag kunnen met creativiteit, technologie en ambachten. De evenementen, die in 2018 plaatsvinden, moeten docenten inspireren om in het onderwijs meer te doen met ‘maken’.

Steun voor vrouwenrechten en hongerbestrijding
Het kabinet stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor 'She Decides'. Dit is het internationale initiatief van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om voorzieningen voor gezinsplanning voor miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden in stand te houden, nadat de Amerikaanse regering de ‘Global Gag Rule’ heeft aangekondigd. Die komt erop neer dat financiering van hulporganisaties wordt ingetrokken als deze in hun voorzieningenpakket ook veilige abortus aanbieden of bespreekbaar maken. 'Met als gevolg dat het aantal abortussen niet daalt, maar juist stijgt. Dat vrouwen alleen terecht kunnen bij kwakzalvers, met vaak verschrikkelijke gevolgen,' aldus minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Groningen en Rotterdam krijgen klimaatcentrum
Het internationale kenniscentrum voor klimaatadaptatie wordt gehuisvest in Rotterdam en Groningen. De twee steden hebben het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA) binnengesleept door samen het meest overtuigende bod op tafel te leggen. De ligging van de steden, de kennis die zij hebben over de gevolgen van klimaatverandering en de innovatieve kantoorgebouwen zijn voor de selectiecommissie doorslaggevend geweest. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) maakte in februari van dit jaar bekend dat het kenniscentrum, dat samen met de Verenigde Naties en Japan wordt opgezet, in Nederland komt.