Uitkeringsinfo.nl

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Of over uitkeringen en/of toeslagen in het algemeen? Uitkeringsinfo.nl verbindt u direct door met het UWV (90 cpm):

Bel nu!

Aanvragen WW uitkering UWV

Wanneer u werkeloos bent geworden heeft u veel aan uw hoofd. Hoe vindt ik een nieuwe baan, hoe moet ik het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV doen en waar vindt ik informatie over mijn plichten? Een lastige situatie, waar u graag wat hulp bij wilt! Dat begrijpen wij en daarom heeft uitkeringsinfo.nl voor u belangrijke tips op een rijtje gezet. Zo kunt u met een goed gevoel uw periode tussen twee banen overbruggen en durft u uw blik weer op de toekomst te werpen.

Wie zijn wij en wat kunnen wij voor u betekenen

Wij zijn uitkeringsinfo.nl, de website die u helpt uw zaken weer op een rijtje te krijgen en u handige tips geeft die helpen bij het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV of bij het aanvragen van andere uitkeringen. Een uitkering aanvragen is voor veel mensen ingewikkeld en zeker niet een klus waar u veel tijd en energie aan kwijt wilt zijn. Daarom heeft uitkeringsinfo.nl de belangrijkste informatie op een rijtje gezet, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn en waar u op moet letten wanneer u bezig gaat met het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV. Mist u nog informatie? Neem dan contact op met het UWV, zodat u volledig voorbereid uw WW uitkering kunt aanvragen bij het UWV.

Wie mag het aanvragen van de WW uitkering van het UWV doen?

Wanneer u werkeloos bent geworden of binnenkort werkeloos wordt wilt u natuurlijk ook graag uw periode tussen twee banen in inkomen ontvangen. Hiervoor is de WW uitkering. Deze uitkering kunt u ontvangen wanneer u verzekerd bent voor werkeloosheid, minimaal 5 uren per week verliest, u direct beschikbaar bent voor nieuw betaald werk, u in de laatste 36 weken minimaal 26 weken gewerkt heeft en u niet schuldig bent aan de werkeloosheid. Voldoet u aan al deze eisen dan kunt u overgaan tot het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV. Het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV gebeurt via DigiD en moet binnen één week na uw laatste werkdag ingevuld zijn.

Vergeet ik niks bij het aanvragen van mijn WW uitkering bij het UWV?

Tijdens het proces van het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV moet met veel aspecten rekening gehouden worden. Dat is natuurlijk lastig, want u heeft na een ontslag vaak al veel aan uw hoofd. Daarom heeft het UWV handige hulpmiddelen, zoals de WW checklist en de Wegwijzer WW app, bedacht die u helpen herinneren bepaalde acties te voltooien. Zo vergeet u nooit iets bij het aanvragen van uw WW uitkering bij het UWV.

De plichten bij een WW uitkering

Na het aanvragen van een WW uitkering bij het UWV moet u voldoen aan enkele verplichtingen, die ervoor moeten zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Zo moet u, zoals vanzelfsprekend, juiste informatie over uzelf en uw situatie verschaffen aan het UWV, maar moet u ook vakantiedagen doorgeven, doorgeven dat u vrijwilligerswerk gaat doen, doorgeven wanneer u ziek bent en actief solliciteren. Zo houdt het UWV grip op de WW uitkering. Het UWV controleert hier actief op. Houdt u zich niet aan de afspraken dan riskeert u een vermindering van uw uitkering of een boete.

Vraag wanneer u iets niet begrijpt

Het belangrijkste bij het aanvragen van de WW uitkering bij het UWV is dat u vragen stelt wanneer er termen, vragen of aspecten van de uitkering zijn die u niet begrijpt. Zo voorkomt u dat u onnodige fouten maakt en zo geld misloopt. U kunt het UWV bereiken via het telefoonnummer 0900-0544 (90 cpm).

Lessen trekken uit operatie Basisregistratie Personen
De lessen die geleerd worden uit de operatie Basisregistratie Personen moeten niet alleen op de Basisregistratie Personen (BRP) worden toegepast maar ook worden besproken in de bredere context van het ministerie en de Rijksoverheid. Dat schrijft staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops aan de Tweede Kamer in de reactie op het rapport van de commissie BRP.

Oplossing voor ontvangers getto-uitkering
Er is een oplossing gevonden voor een groep van circa 300 overlevenden van de Tweede Wereldoorlog die van de Duitse overheid een uitkering ontvangen voor onbetaald werk dat zij tijdens de oorlog hebben verricht, de zogenaamde getto-uitkering. De oplossing geldt met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2016.

Nederland EU-koploper vast en mobiel internet
Nederland is opnieuw de Europese nummer 1 als het gaat om de beschikbaarheid én snelheid van zowel vaste als mobiele netwerken voor internet, tv en telefonie. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU die de digitale economie in kaart brengt.

Benoeming hoofddirecteur Financiën, Management en Control bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Drs. H.J. (Hillie) Beentjes wordt hoofddirecteur Financiën, Management en Control bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 augustus 2018.