Uitkeringsinfo.nl

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Of over uitkeringen en/of toeslagen in het algemeen? Uitkeringsinfo.nl verbindt u direct door met het UWV (90 cpm):

Bel nu!

Aanvullende uitkering aanvragen UWV

Niemand wil zonder werk komen te zitten. Toch overkomt het u soms dat u tijdelijk geen werk meer heeft en hiervoor een uitkering moet aanvragen. Ook kunt u soms een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV. De procedures zijn echter vaak lastig en hoe weet u nu waar u recht op heeft? Bij ons vindt u de informatie die u nodig heeft en kunt u hulp zoeken voor advies dat past bij uw persoonlijke situatie.

Wie zijn wij?

Wij zijn uitkeringsinfo.nl, een initiatief dat u kan helpen bij het verkrijgen van de informatie die u nodig heeft wanneer u een aanvullende uitkering wilt aanvragen bij het UWV of wanneer u andere uitkeringen wilt aanvragen. Wij begrijpen dat het lastig is wanneer u werkeloos wordt en dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een uitkering aanvragen is vaak lastig en het invullen van de papieren en het vinden van de uitkeringen waar u recht op heeft ook. Om voor u de situatie gemakkelijker en overzichtelijker te maken kunnen wij u helpen met informatie of persoonlijk advies.

Wanneer gaat u een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV

Een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV doet u wanneer bijvoorbeeld uw niet voldoende inkomen heeft om van te kunnen leven. Er wordt dan gekeken naar uw leefsituatie en uw inkomen, zo wordt berekend of u recht heeft op een aanvullende uitkering, bovenop uw WW uitkering. Wanneer dit het geval is kunt u uw aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV. Hierin wordt ook gekeken naar het inkomen van uw partner.

Of u een aanvullende uitkering kunt aanvragen bij het UWV is dus afhankelijk van vele verschillende factoren. Wij kijken graag samen met u naar al deze factoren en naar de vraag of u in aanmerking komt voor een aanvullende uitkering. Als dit het geval is helpen wij u graag wanneer u uw aanvullende uitkering wilt aanvragen bij het UWV.

Tips wanneer u een aanvullende uitkering gaat aanvragen bij het UWV

Een aanvullende uitkering aanvragen doet u bij het UWV. Vaak vinden mensen de procedures en vragen echter lastig. Enkele tips die u kunnen helpen wanneer u een aanvullende uitkering aanvragen gaat bij het UWV zijn daarom nuttig en kunnen u helpen wanneer u zelf de antwoorden niet meer weet.

Ten eerste is het van belang om te kijken naar uw rechten, win informatie in op het internet of de website van het UWV en kijk naar welke uitkeringen u kunt ontvangen in uw situatie. Soms is bijvoorbeeld een andere uitkering, zoals een WWB uitkering of een WIA uitkering, beter passent bij uw situatie. Ten tweede is het belangrijk om vragen te stellen wanneer u niet weet wat u moet invullen of wat een term betekent. U kunt daarvoor bellen naar het UWV. Op deze manier voorkomt u dat u wanneer u uw aanvullende uitkering aanvragen gaat bij het UWV u nogmaals de formulieren op moet opsturen en u zodoende langer moet wachten op uw uitkering dan noodzakelijk. Ten derde is het belangrijk om volledig te zijn. Een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV gebeurt vaak en het UWV heeft al uw gegevens nodig om deze op een goede manier te kunnen verwerken.

Contact opnemen met het UWV

Wilt u een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV en heeft u nog vragen? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-0544 (90 cpm). Via dit nummer wordt u rechtstreeks doorverbonden met het UWV, zodat u al uw vragen direct beantwoord krijgt bij de instantie die hierover gaat. Zo kunt u snel uw aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV en kunt u uzelf weer voorzien in uw levensonderhoud.

Nederland draagt extra bij aan bewijzenbank Syrië
Nederland trekt € 1,5 miljoen uit voor de VN-databank voor bewijsmateriaal van ernstige misdaden die in de afgelopen jaren in Syrië zijn gepleegd. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken kondigde dat donderdag aan vanuit New York, waar hij deelneemt aan de Algemene Vergadering van de VN.

Makersevenementen in het onderwijs
Drie organisaties krijgen subsidie voor het organiseren van een makersevenement waar docenten, leerlingen en studenten in alle onderwijssectoren aan de slag kunnen met creativiteit, technologie en ambachten. De evenementen, die in 2018 plaatsvinden, moeten docenten inspireren om in het onderwijs meer te doen met ‘maken’.

Steun voor vrouwenrechten en hongerbestrijding
Het kabinet stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor 'She Decides'. Dit is het internationale initiatief van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om voorzieningen voor gezinsplanning voor miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden in stand te houden, nadat de Amerikaanse regering de ‘Global Gag Rule’ heeft aangekondigd. Die komt erop neer dat financiering van hulporganisaties wordt ingetrokken als deze in hun voorzieningenpakket ook veilige abortus aanbieden of bespreekbaar maken. 'Met als gevolg dat het aantal abortussen niet daalt, maar juist stijgt. Dat vrouwen alleen terecht kunnen bij kwakzalvers, met vaak verschrikkelijke gevolgen,' aldus minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Groningen en Rotterdam krijgen klimaatcentrum
Het internationale kenniscentrum voor klimaatadaptatie wordt gehuisvest in Rotterdam en Groningen. De twee steden hebben het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA) binnengesleept door samen het meest overtuigende bod op tafel te leggen. De ligging van de steden, de kennis die zij hebben over de gevolgen van klimaatverandering en de innovatieve kantoorgebouwen zijn voor de selectiecommissie doorslaggevend geweest. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) maakte in februari van dit jaar bekend dat het kenniscentrum, dat samen met de Verenigde Naties en Japan wordt opgezet, in Nederland komt.