Uitkeringsinfo.nl

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Of over uitkeringen en/of toeslagen in het algemeen? Uitkeringsinfo.nl verbindt u direct door met het UWV (90 cpm):

Bel nu!

Aanvullende uitkering aanvragen UWV

Niemand wil zonder werk komen te zitten. Toch overkomt het u soms dat u tijdelijk geen werk meer heeft en hiervoor een uitkering moet aanvragen. Ook kunt u soms een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV. De procedures zijn echter vaak lastig en hoe weet u nu waar u recht op heeft? Bij ons vindt u de informatie die u nodig heeft en kunt u hulp zoeken voor advies dat past bij uw persoonlijke situatie.

Wie zijn wij?

Wij zijn uitkeringsinfo.nl, een initiatief dat u kan helpen bij het verkrijgen van de informatie die u nodig heeft wanneer u een aanvullende uitkering wilt aanvragen bij het UWV of wanneer u andere uitkeringen wilt aanvragen. Wij begrijpen dat het lastig is wanneer u werkeloos wordt en dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een uitkering aanvragen is vaak lastig en het invullen van de papieren en het vinden van de uitkeringen waar u recht op heeft ook. Om voor u de situatie gemakkelijker en overzichtelijker te maken kunnen wij u helpen met informatie of persoonlijk advies.

Wanneer gaat u een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV

Een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV doet u wanneer bijvoorbeeld uw niet voldoende inkomen heeft om van te kunnen leven. Er wordt dan gekeken naar uw leefsituatie en uw inkomen, zo wordt berekend of u recht heeft op een aanvullende uitkering, bovenop uw WW uitkering. Wanneer dit het geval is kunt u uw aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV. Hierin wordt ook gekeken naar het inkomen van uw partner.

Of u een aanvullende uitkering kunt aanvragen bij het UWV is dus afhankelijk van vele verschillende factoren. Wij kijken graag samen met u naar al deze factoren en naar de vraag of u in aanmerking komt voor een aanvullende uitkering. Als dit het geval is helpen wij u graag wanneer u uw aanvullende uitkering wilt aanvragen bij het UWV.

Tips wanneer u een aanvullende uitkering gaat aanvragen bij het UWV

Een aanvullende uitkering aanvragen doet u bij het UWV. Vaak vinden mensen de procedures en vragen echter lastig. Enkele tips die u kunnen helpen wanneer u een aanvullende uitkering aanvragen gaat bij het UWV zijn daarom nuttig en kunnen u helpen wanneer u zelf de antwoorden niet meer weet.

Ten eerste is het van belang om te kijken naar uw rechten, win informatie in op het internet of de website van het UWV en kijk naar welke uitkeringen u kunt ontvangen in uw situatie. Soms is bijvoorbeeld een andere uitkering, zoals een WWB uitkering of een WIA uitkering, beter passent bij uw situatie. Ten tweede is het belangrijk om vragen te stellen wanneer u niet weet wat u moet invullen of wat een term betekent. U kunt daarvoor bellen naar het UWV. Op deze manier voorkomt u dat u wanneer u uw aanvullende uitkering aanvragen gaat bij het UWV u nogmaals de formulieren op moet opsturen en u zodoende langer moet wachten op uw uitkering dan noodzakelijk. Ten derde is het belangrijk om volledig te zijn. Een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV gebeurt vaak en het UWV heeft al uw gegevens nodig om deze op een goede manier te kunnen verwerken.

Contact opnemen met het UWV

Wilt u een aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV en heeft u nog vragen? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-0544 (90 cpm). Via dit nummer wordt u rechtstreeks doorverbonden met het UWV, zodat u al uw vragen direct beantwoord krijgt bij de instantie die hierover gaat. Zo kunt u snel uw aanvullende uitkering aanvragen bij het UWV en kunt u uzelf weer voorzien in uw levensonderhoud.

Eerste Kamer steunt bewaren kentekengegevens
Kentekengegevens van voertuigen die langs de openbare weg op bepaalde locaties een ANPR-camera passeren mogen vier weken worden bewaard. Een wet van die strekking is vandaag met ruime meerderheid door de Eerste Kamer aanvaard. ANPR (Automatic Number Plate Recognition) is van belang voor de opsporing van ernstige misdrijven waarbij pas later blijkt dat informatie over een voertuig een rol speelt. Dat kan het geval zijn bij plofkraken, ontvoeringen, mensenhandel en terrorisme. ANPR kan ook helpen bij de aanhouding van voortvluchtigen.

Brochure op maat voor werkgevers reservisten
Een aantal werknemers bij provincie en waterschap combineert het dagelijks werk met een parttime baan bij Defensie. Voor hen, hun leidinggevenden en collega’s is er nu een praktische ‘handreiking’ op maat. De brochures, vandaag officieel overhandigd, helpen bij het maken van goede afspraken. Ze tonen ook dat het mes aan 2 kanten snijdt.    

COA's Gerard Bakker beste overheidsmanager en Staatsbosbeheer beste overheidsorganisatie
Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), heeft de prijs voor Beste Overheidsmanager van het Jaar gewonnen. Hij ontvangt de award omdat hij ondanks de enorme complexiteit van de opgave en de grote politieke en maatschappelijke impact de hoge instroom van asielzoekers in 2015 en 2016 op een verbindende en energieke manier het hoofd heeft geboden.

Reacties op Amsterdam als nieuwe vestigingsplaats EMA
Minister Bruno Bruins (VWS): ‘Dit is goed nieuws voor alle patiënten in Europa. De keuze voor Amsterdam betekent dat de EMA haar belangrijke werk ook na de Brexit ongestoord kan voortzetten. Nieuwe innovatieve medicijnen kunnen zonder vertraging toegang blijven krijgen tot de markt. Ook blijft EMA in staat snel en adequaat in  te grijpen als er problemen optreden met een middel. Beiden zijn van groot belang voor alle patiënten in Europa. Wij zijn heel blij dat Europa gekozen heeft voor de inhoud. Ik dank iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat.'