Uitkeringsinfo.nl

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Of over uitkeringen en/of toeslagen in het algemeen? Uitkeringsinfo.nl verbindt u direct door met het UWV (90 cpm):

Bel nu!

Contact UWV

Wil jij weten wat je moet doen als je een tijdlang door omstandigheden geen baan hebt? In de meeste gevallen kun je het beste contact opnemen met het UWV. De telefonisten van de uitkeringsinstantie helpen je met antwoorden op al je vragen en leggen uit welke stappen je op zowel de korte als lange termijn moet nemen.

Contact leggen met het UWV is niet alleen noodzakelijk om een uitkering aan te vragen, maar ook om je überhaupt aan te melden bij de uitkeringsinstantie. Om direct doorverbonden te worden met een medewerker van de organisatie, kun je gebruik maken van de doorverbindservice van Uitkeringsinfo.nl: 0900-0544 (90 cpm).

Via Mijn UWV contact opnemen

Hoewel contact met het UWV over het algemeen relatief snel in een oplossing voor je probleem resulteert, kun je online ook zelf al veel zaken regelen. Hiervoor log je in op de Mijn UWV sectie op de website van de uitkeringsinstantie. Schrik niet als dit aan het begin van de maand even niet lukt, want dit is traditiegetrouw een zeer drukke periode op de site.

Is het inloggen gelukt? Dan kun je direct van start gaan. Check bijvoorbeeld zaken zoals de status van je WW-aanvraag of geef meteen je inkomsten door om de aanvraag succesvol in te kunnen dienen. Natuurlijk kun je ook andere soorten uitkeringen aanvragen en uiteenlopende documentatie bekijken, waaronder jaaropgaves en betaalspecificaties.

Vragen over Wajong of ziektewet?

Hoewel je zelf online veel dingen kunt afhandelen, gaat er niets boven rechtstreeks contact met een behulpzame medewerker van het UWV. Veel mensen willen bijvoorbeeld weten of zij in aanmerking komen voor een Wajong- of Ziektewet-uitkering. Een medewerker kan direct jouw gegevens erbij pakken en je informeren over fijne details waar je nog niet van op de hoogte bent.

Voor een Ziektewet-uitkering kom je bijvoorbeeld alleen in aanmerking als je ziek bent en niet beschikt over een vaste baan. En een Wajong-uitkering is alleen weggelegd voor individuen die door een handicap of ziekte niet in staat zijn om te werken. In beide gevallen dien je bovendien aan flink wat aanvullende criteria te voldoen.

Neem direct contact op met het UWV

Contact opnemen met het UWV verschaft je direct duidelijkheid op je vragen, zodat je niet onnodig tijd verspilt en snel de noodzakelijke vervolgstappen kunt nemen. Dit geldt overigens niet alleen voor particulieren, want de uitkeringsinstantie behandelt ook de plichten en rechten van werkgevers. Handig in het geval van een ontslag, ziekte of arbeidsconflict.

Geniet bellen niet jouw voorkeur en ben je handig met een computer? Dan kun je er ook voor kiezen een medewerker van de uitkeringsinstantie aan te spreken via een sociaal platform zoals Twitter. Natuurlijk verloopt het contact dan minder snel dan via de telefoon en heb je te maken met een limiet van 140 karakters voor je berichten. Dit is natuurlijk niet handig bij lange vragen.

Contact UWV zoeken in spoedsituatie

Wanneer je vraag dringend is en het een spoedsituatie betreft, adviseren wij je dan ook om telefonisch contact met het UWV op te nemen. Je financiële toekomst is simpelweg te belangrijk om op zijn beloop te laten. Het verwerken van een uitkeringsaanvraag kan wel een maand duren en bij een eventuele afwijzing zelfs nog veel langer.

Aarzel daarom niet te lang en neem contact op met het UWV voordat het te laat is. Treuzelen kan er zomaar voor zorgen dat je voor meerdere maanden uitkeringen misloopt. Bel via de handige doorverbindservice van Uitkeringsinfo.nl om snel een telefonist van de uitkeringsinstantie te spreken. Succes!

Lessen trekken uit operatie Basisregistratie Personen
De lessen die geleerd worden uit de operatie Basisregistratie Personen moeten niet alleen op de Basisregistratie Personen (BRP) worden toegepast maar ook worden besproken in de bredere context van het ministerie en de Rijksoverheid. Dat schrijft staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops aan de Tweede Kamer in de reactie op het rapport van de commissie BRP.

Oplossing voor ontvangers getto-uitkering
Er is een oplossing gevonden voor een groep van circa 300 overlevenden van de Tweede Wereldoorlog die van de Duitse overheid een uitkering ontvangen voor onbetaald werk dat zij tijdens de oorlog hebben verricht, de zogenaamde getto-uitkering. De oplossing geldt met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2016.

Nederland EU-koploper vast en mobiel internet
Nederland is opnieuw de Europese nummer 1 als het gaat om de beschikbaarheid én snelheid van zowel vaste als mobiele netwerken voor internet, tv en telefonie. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU die de digitale economie in kaart brengt.

Benoeming hoofddirecteur Financiën, Management en Control bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Drs. H.J. (Hillie) Beentjes wordt hoofddirecteur Financiën, Management en Control bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 augustus 2018.